АРХИВ>
 

SIR 3000

Когато се появи SIR 2000 специалистите не бяха изненадани. Освен по-мощния компютърен модул (по-бърз процесор, повече оперативна памет и по-голям хард диск) той предлагаше и нов дизайн, който се оказа в последствие обаче не толкова удачен.

По същество SIR 2 и SIR 2000 работеха с един и същ радарен контролер, а оперативния им софтуер бе почти идентичен, поради това и радарните им данни бяха еднакви.

Професионалистите по света естествено не замениха своите 2-ки превърнали се в индустриален стандарт с новия 2К. Не след дълго в специализираните фирми за SECOND HAND техника цената на SIR 2 и SIR 2000 бе еднаква. Това бе нормално предвид сходните възможности на машините. Вярно е, че SIR 2000 имаше по-мощен компютърен модул, но определено той не бе така удобен, като железния SIR 2 изпълнен в милитъри стандарт.

Тук е полезно да хвърлим поглед на георадарите на GSSI от среден клас. След SIR 2 последваха SIR 2P, SIR 2W и SIR 2M. Последният е крайния наследник на 2-та предлаган и днес за работа при тежки условия.

 

 

SIR 2M и SIR 2000

 

Прави впечатление, че системите SIR 2W и SIR 2000W базирани на Windows не можаха да се наложат. Определено тази операционна система се оказа неподходяща за тежките полеви условия, а стандартното PC е далеч по-добър вариант за постпроцесинг.

Ние нарочно забавихме настоящата публикация за да проучим спокойно SIR 3000. С тази разработка GSSI атакуват не само средния клас георадари, а и ниския клас на модните напоследък радарни контролери.

 

 

SIR 3000

 

Още при пръв поглед прави впечатление, че SIR 3000 прилича твърде много на радарен контролер. Спокойно можем да кажем, че той е достоен наследник на желязната 2-ка. Както с компактното си изпълнение, така хардуерно и софтуерно новия SIR 3000 превъзхожда класическата 2-ка. Тук носталгично настроените ще ни упрекнат, че при новото зверче са орязани някои функции на 2-та. Да наистина е така, за щастие обаче те са малко и твърде слабо използвани, а за тяхна сметка са добавени нови по-полезни от съкратените.

GSSI също са осъзнали, че вграждането в системата на неизползван технически ресурс е излишно. В новия SIR 3000 техническите излишества клонят към минимум.

На външен вид предния панел наподобява този на 2-та. Екранът е по-голям (800х600) и позволява спокойна работа при дневна светлина. Вградения компютърен модул разполага с 200 Mhz процесор (напълно достатъчен) и 256 Mb Flash Memory card разширяема до 1 Gb, което е повече от достатъчно предвид, че данните ще се прехвърлят за допълнителна обработка на PC или портативен компютър.

Истински новото обаче е радарния контролер позволяващ Transmition Rate над 190 Khz. Това означава, че при 512 Samp/Scan имаме 150 Scan/Sec, което позволява извършването на изследвания с висока скорост на движение (на антената) при отлична хоризонтална резолюция. Samp/Scan стигат до 8192, което е чувствително повишаване на вертикалната резолюция. Range(ът) е вдигнат на 8 000 ns, което идва да отговори на излишеството демонстрирано от други производители.

Оперативния софтуер е доразработен, включени са нови филтри IIR и FIR и други екстри. Режимите на работа и формата на данните са стандартни. Предвидени са модули за 3d и GPS. SIR 3000 е напълно съвместим с всички налични антени (10 Mhz - 3 Ghz) разработени за SIR системите.

Обобщавайки можем да кажем, че няма друг комерсиален георадар който в такъв малък обем да е побрал толкова мощ и универсалност. SIR 3000 е отличен избор за всички приложения където не се изисква многоканална система.

За повече информация контактувайте с нас.

 
 
INDEX | ВРЪЗКИ | КОНТАКТИ | ВЪПРОСИ
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © GeoTronics ©