АРХИВ>
 

Ramac X3MC

Георадарите са най-динамично развиващите се приложни геофизични ситеми през последните десетина години. След появата на конкурентни развойни центрове в Канада - Sensors&Software, Швеция - Mala GS, Латвия - Radar Systems Inc. и др. общо около десетина, сме свидетели на все по-нови и по-евтини системи конкуриращи световния лидер GSSI USA.

Ramac X3M

Ramac X3MC

Поредната приятна изненада са портативните георадарни контролери на Mala GS - Ramac X3M и X3MC. Освен с необичайно ниската си цена, тези георадари ни впечатляват и със сравнително широката си приложимост и универсалност. Възможността да се включват към стандартните екранирани антени (100, 250, 500 и 800 Mhz) на Mala ги прави приложими в комуникациите, пътните и инженерните съоръжения, околната среда, археологията, геотехниката, та дори и за плитки геоложки изследвания.

 

 

Какво всъщност е Ramac X3M? Това е пореден продукт на високите технологии, даващ началото на нов клас георадарни системи. На практика X3M представлява малка жълта кутийка която се включва към стандартните екранирани антени на Mala. Към него се включва портативен PC (NoteBook), чрез който се настройва и обслужва радарната система. Радарграмата се изобразява в реално време на екрана на PC-то и се записва на харддиска му.

Особено ни сюрпризира бързата реакция на производителя по отношение забележките на клиентите и появата на новия Ramac X3MC. Нововъведенията тук са възможността системата да се конфигурира без използване на външно PC (NoteBook), вграден рекордер и дистанционно управление на системата. Прави добро впечатление че тази радарна система има възможност да работи без кабели и външни връзки, което е голямо предимство.

Разбира се има какво още да се желае, особено по отношение на високата резолюция (над 800 Mhz) и големите дълбочини (под 100 Mhz). Тук стандартните георадари са все още без конкуренция.

Тенденциите обаче са георадарите да стават все по-малки, все по-универсални и все по-евтини. Така че може би в скоро време някой от производителите ще ни изненада с портативен радар поддържащ и тези честотни ленти.

За повече информация контактувайте с нас.

 
 
INDEX | ВРЪЗКИ | КОНТАКТИ | ВЪПРОСИ
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © GeoTronics ©