АРХИВ>
 

Geode

Напоследък все повече нараства интересът към сеизмографите (наричани също и сеизмични скенери), които могат да се използват за инженерни и геотехнически цели.

Това стана възможно едва след като технологиите позволиха някогашните тежки системи да бъдат събрани в дипломатическо куфарче, при подобрени параметри - чувствителност, спектрален обхват и динамичен диапазон.

Последният писък на модата са модулните сеизмографи, които позволяват чрез свързването им в мрежа да се конфигурира on-site (на место) желаната многоканална система.

Новия 24-bit (битов) сеизмограф на GEOMETRICS - Geode е върхово постижение в този клас системи.

 

Geode

 

Geode може да се използва за 2D и 3D reflection (отразени вълни), refraction (пречупени вълни), downhole (сондажни), tomography (томографски) и VSP изследвания, както и за мониторинг на земетресения, взривове, вибрации и др. Всичко това комбинирано с възможността да избирате броя на каналите в модула (от 3 до 24) и броя на модулите в мрежата (до 42), превръща Geode в универсално решение, както за инженерни, така и за геотехнически, и геоложки изследвания.

 

 

Geode може да се включи към всеки лаптоп, откъдето се конфигурира системата и се задават всички параметри на изследването. Geode работи в мрежа и със StrataVizor NZ системите на Geometrics. Така според нуждите си можете да изградите до 1000 канална система по 2D или 3D схема. Данните се предават по мрежата в дигитален вид, което решава проблемите със скъпите аналогови кабели, затихванията, изкривяванията и пр.

 

 

Geode освен, че поддържа всички необходими тестове на системата и мрежата, също дава възможност след обработка на данните (с портативния компютър) да видите резултатите от изследването още на терена.

При по-леките изследвания можете да използвате лаптопа, освен за запис на данните и за преглеждането, и постпроцесинга им.

При по-сложни изследвания Geode поддържа Ethernet стандарта и може да бъде включен към всяка компютърна мрежа за прехвърляне на данните.

Geode е специално изпълнен за полеви приложения, ударо, влаго и термо - устойчив. Тежи само 3,6 кг. при размери 25х30х18 см.

Динамичният обхват на системата е 144 db, а изкривяванията 0,0005% / 2 ms (1,75 - 208 Hz).

Честотният обхват е 1,75 - 20000 Hz.

Вградени са множество Acquisition, Anti-alias и Display филтри, Gain контрол и корелация с източниците на вълни.

Sampling-а е от 0,02 до 16,0 ms, a Delay-я от 0 до 9999 ms.

Паметта на системата е 16 384 samples, но може да се вдигне до 65 536. Това обаче едва ли ще се наложи, предвид използването на външен компютър, където се прехвърлят и съхраняват данните.

Geode се управлява от SGOS и MGOS, а изискванията към лаптопа са да поддържа Windows 98, NT4 или по-добри ОС.

Форматите на данните са SEG-2, SEG-D и SEG-Y.

Geode се предлага с разнообразен приложен софтуер - SIPQ (Rimrock Geophysics), [email protected] (Optim Software), SIRMA (OYO) и WinSeis (Kansas G.S.).

Системата се захранва от 12V акумулатор. За съхраняването на последния е предвиден специален stand-by режим.

За повече информация контактувайте с нас.

 
 
INDEX | ВРЪЗКИ | КОНТАКТИ | ВЪПРОСИ
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © GeoTronics ©